Nieuws

 

Afvalberg

 

De afvalberg is in de afgelopen 60 jaar per inwoner verviervoudigd. In 2014 is 4,1 megaton bedrijfsafval naar de stortplaats gebracht of verbrand. De verwerking van afval kost energie en het afval komt altijd voor een deel in de lucht, het water of in de grond terecht. Daarom vinden wij dat het voorkomen van afval het belangrijkste is, door nieuwe toepassingen te bedenken en ontwerpen bijvoorbeeld.

Het overgrote deel van de producten die op de afvalberg belandt kan nog een heel leven, of twee levens, wellicht zelfs drie meegaan. Recycling van afval zien we steeds vaker, de consument is meer bewust gaan afval scheiden door succesvolle campagnes als “Plastic Heroes” en “I love afval scheiden”. Maar afval kan dus ook voorkomen worden, een groot aantal materialen welke nu op de afvalberg terugkomen zijn nog goed te gebruiken.

Er is dus nog veel te winnen, want de berg groeit nog altijd en met name in het bedrijfsleven zijn grote stappen te maken. We Beat The Mountain wil voor eens en altijd deze berg bedwingen. Door het revitaliseren, herontwerpen en terug in de keten brengen van gebruikte materialen kan de afvalberg bedongen worden.

 

 

40 oude bureaustoelen terug brengen in de keten = 0,00.1% reductie van de afvalberg

Samen brengen wij hoogwaardige producten terug in de keten.

WBTM in beeld