Nieuws

 

Trash2Design

 

 

Anders kijken naar afval

Het denken over afval moet veranderen. Het kan ook, want zoals uit onze ervaring met de WBTM Scan blijkt, bestaan er veel materiaalstromen die onnodig bijdragen aan de afvalberg. Dit betekent waarschijnlijk dat ook jouw organisatie kansen laat liggen als het om kostenreductie en waardecreatie gaat. Waarom zou je betalen om van afval af te komen als blijkt dat het kostendekkend of misschien zelfs winstgevend her te gebruiken is?

Met het WBTM ‘trash2design’-traject bekijken wij samen met jou hoe jouw afval nieuwe waarde creert voor de inrichting van jouw kantooromgeving. We Beat The Mountain werkt daarin samen met industrieel ontwerpers, product designers en kunstenaars. Wie weet hergebruiken zij straks ook jouw afvalstromen om een nieuw, innovatief product te ontwikkelen!

Samen brengen wij hoogwaardige producten terug in de keten.

Een Trash2design traject voorbeeld

We Beat The Mountain en FLEX /Design ontwikkelde de ‘Circulaire Carrier Seat’ op basis van de carriers die worden gebruikt voor de bagage-afhandeling op de luchthaven Amsterdam. De carrier is opnieuw vormgegeven om het de functionaliteit van een comfortabele stoel te geven.

Ze combineerden het ontwerp met een houten frame om het tot een mooi en zeer duurzaam object voor de openbare ruimte te maken. De Carriers vervoeren gemiddeld voor 30.000 passagiers hun bagage gedurende zijn levenscyclus. Met dit functionele maar ook eigenzinnig ontwerp kunnen de carriers weer voor vele jaren mee om duizenden passagiers te laten genieten van een comfortabele stoel en een beetje rust.

news-circular-carrier-seat-van-der-lande-wide

 

WBTM in beeld